In de Spotlight: Q-Fin

Het team van MIX Noordoost ging het gesprek aan met Q-Fin Quality Finishing Machines. We spraken met accountmanager Benelux, Patrick van Scherpenseel. Q-Fin ontwikkelt, bouwt en verkoopt oplossingen voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen en het afzuigen van slijpstof. Q-Fin is ontstaan uit de overtuiging dat de ideale ontbraammachine nog niet bestond en vanuit daar zijn ze steeds doorgegaan met innoveren. Q-Fin doet het graag anders… omdat het beter kan!

Wie is de doelgroep van Q-Fin?
“Onze doelgroep zijn productiebedrijven in de plaat verwekende industrie. De machines van Q-Fin bieden deze doelgroep maximale GrindingPOWER®. Q-Fin heeft de meest effectieve en kostenefficiënte oplossing voor het nabewerken van producten en wij zorgen er voor dat de plaatdelen met een constante finish conform specificaties kunnen worden geleverd.”

Wat voor oplossingen bieden jullie aan?
“Wij ontwikkelen oplossingen voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen die de behoefte van onze partners vervullen. Ook aanverwante producten vallen binnen ons assortiment als een natwerkende afzuiging voor het veilig afzuigen van slijpstof. En daarnaast bieden we ook oplossingen voor de handeling rondom de ontbraammachine.”

Afzuigsysteem WES

Waar zijn jullie goed in?
“Door goed te luisteren naar de markt spelen we snel in op wensen en behoeftes. Onze structuur zorgt ervoor dat we met veel technische kennis snel kunnen innoveren en door samen te werken zorgen we voor meer werkplezier. Wij hebben een onmiskenbare drive om continu het beste uit onszelf te halen en daarmee ook uit onze machines. We zijn altijd op zoek naar een manier om ons werk nog beter te kunnen doen en het ook beter te maken voor onze partners door middel van de best verkrijgbare machines op het gebied van ontbramen, afronden en finishen.”

Welke dromen, wensen, ambities hebben jullie voor de toekomst?
“In 2025 willen wij tot de top 3 ontbraammachinebouwers van Europa horen. Qua machines lopen we hier al op voor en is het voor ons de uitdaging om dit ook Europees kenbaar te maken bij het grote publiek.”

Wat spreekt jou het meeste aan in deze branche?
“Wat mij aanspreekt is de diversiteit van bedrijven. Waar oude ambacht nog hand in hand gaat met industrie 4.0. Opvallend is het oplossingsgericht denken waarbij innovaties ook op de vloer ontstaan. Onderscheid wordt steeds vaker gezien in het kwalitatief constant aanleveren van de producten waarbij duurzaamheid een steeds belangrijkere factor wordt.”

Wat willen jullie centraal stellen tijdens MIX Noordoost?
“Wij willen de bezoekers laten zien dat de machines van Q-Fin geen probleemoplossers zijn maar kansenmakers. Waarbij de bedrijven momenteel druk doende zijn personeel aan te nemen, zien we dat de verbetering van de werkomstandigheden ervoor zorgt dat de achterdeur niet wordt opengezet. Daarmee zien we door de Q-Fin machines het aantal arbeidsuren afnemen en een constante kwaliteit ontstaan.

Tijdens MIX Noordoost zullen wij ons toespitsen op zowel staal als RVS. Voor het bewerken van staal zullen wij de DS1200, een stand-alone slakkenverwijderingsmachine, live demonstreren. En ook hierin de bezoeker meenemen in een totale lijnopstelling welke bestaat uit 2 maal een ontbraammachine met daartussen een omkeerunit voor het in een doorgang dubbelzijdig bewerken van het product.

Uniek in de markt is onze F200 XL, welke op extreem hoge snelheid ontbraamt en kanten afrondt van zeer kleine tot 200 mm brede producten. Deze machine is uit te voeren in een non-ferro en ferro variant waarbij bij de ferro variant optioneel een slakkenmepper kan worden toegevoegd.

Tevens zullen wij onze TopGrinder, wat voor veel bedrijven als instapmodel kan dienen, demonstreren. Deze manuele machine zorgt voor een verbeterde kwaliteit van de producten én de ergonomie van de bediener.”

DS1200
F200 XL
TopGrinder
Scroll naar top