Evenementenhal Hardenberg – 16 & 17 april 2025

Hackathon: The Future Factory

Hackathon: The Future Factory op Maakindustrie Expo

De vakbeurs Maakindustrie Expo opent op 15 en 16 mei 2024 haar deuren in Evenementenhal Hardenberg. Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden met de toevoeging van een innovatieve hackathon, georganiseerd door IQ BLVD, een gewaardeerde partner van Maakindustrie Expo.

Onder de noemer “The Future Factory” zullen getalenteerde studenten uit de technologische sector gedurende 30 uur intensief samenwerken aan een uitdagende opdracht, direct op de beursvloer. De opdrachten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en vormen een real-life uitdaging voor de deelnemers. Tijdens de hackathon krijgen de studenten de kans om bij de leden van IQ BLVD onderdelen van hun opdracht te testen en uit te proberen.

De deelnemende teams gaan de uitdaging aan om The Future Factory over 10 jaar te visualiseren en samen met experts slimme oplossingen te bedenken voor de maakindustrie. In teams van minimaal 4 en maximaal 5 studenten bundelen studenten van het mbo, hbo en wo hun krachten gedurende een intense periode van 30 uur en storten ze zich op uitdagende casussen, waarbij ze onderling strijden in een spannende competitie. De IQ Hackathon biedt niet alleen de mogelijkheid om technische kennis toe te passen, maar ook om praktische ervaring op te doen in een realistische en competitieve setting.

De beursvloer in Evenementenhal in Hardenberg wordt tijdens dit evenement ingezet als een bruisende testlocatie voor prototypes tijdens de IQ Hackathon. De studenten tonen hier hun innovatieve oplossingen en bezoekers krijgen de kans om op innovatieve wijze hun stem uit te brengen op de meest veelbelovende ideeën. De organisatoren van Maakindustrie Expo roepen tech experts op om deel te nemen aan deze uitdaging. De zoektocht is gestart naar die ene tech expert die de ultieme uitdaging aan wil gaan. Aanmelden voor “The Future Factory” kan nog steeds via IQ BLVD’s website. Deelnemers krijgen niet alleen de kans hun vaardigheden te demonstreren, maar maken ook kans op een prijs van €1000.

Bezoekers van Maakindustrie Expo hebben de gelegenheid om live getuige te zijn van deze spannende hackathon. Tevens biedt de beursvloer een uitgebreide blik op de nieuwste ontwikkelingen en innovaties binnen de maakindustrie. Voor meer informatie of deelname aan de hackathon bezoek www.iqblvd.nl/hackathon

Scroll naar top