Evenementenhal Hardenberg – 16 & 17 april 2025

programma 2023

Kennisprogramma Maakindustrie Expo 2023

Dit was het kennisprogramma van Maakindustrie Expo 2023! Of je nu een bezoeker bent die de kennissessies heeft gemist tijdens de beurs of gewoon je kennis wilt verdiepen, deze pagina biedt je de mogelijkheid om alles terug te kijken. Het kennisprogramma van de afgelopen editie van Maakindustrie Expo was speciaal samengesteld om in te spelen op de meest actuele ontwikkelingen en trends binnen de maakindustrie. We hebben vooraanstaande experts en keynote sprekers uitgenodigd om waardevolle inzichten te delen, praktijkvoorbeelden te presenteren en innovatieve ideeën te delen. 

Maar dat is nog niet alles! We bieden ook exclusieve kennissessies aan waarvoor je je kunt inschrijven.

Bekijk nu onderstaande sessies:

Slimmer Werken, Meer Winst: De Digitale Toekomst van Industrie!

Powersessie 1 (ca. 30 min.) door Marc Schouten (TNO)
Echt papierloos: de digitale werkinstructie en production support
Assembleren met geprojecteerde werkinstructies, meekijken door de bril van een monteur of zelfs de technische data te zien krijgen.

Powersessie 2 (ca. 30 min.) door Jeroen Broekhuijssen (TNO) en Jelle Koning (Produmize)
Smart Industry in de praktijk: Waar staan we?
Met veel voorbeelden uit de praktijk vertellen we waar het MKB staat met smart industry.

Powersessie 3 (ca. 10 min.) door Jeroen Broekhuijssen (TNO) en Jelle Koning (Produmize)
Zelf aan de slag: 10x klaar voor Industry 4.0
Wil je weten hoe ook jouw bedrijf laagdrempelig stappen kan zetten naar Industry 4.0? Maak dan kennis met het programma “10x klaar voor Industry 4.0”.

Vraag & Aanbod: 125 jaar Vraag&Aanbod!

Door de jaren heen heeft Vraag&Aanbod een belangrijke rol gespeeld bij het verbinden van kopers en verkopers in de maakindustrie. In de afgelopen 125 jaar heeft het vakblad zich ontwikkeld tot een toonaangevend platform voor professionals in de maakindustrie die hen informeert met praktische informatie, helpt en met elkaar in contact brengt. Tijdens het speciale avondprogramma op Maakindustrie Expo werd er o.a. in het verleden gedoken, in het heden én werd er een kijkje genomen achter de schermen bij diverse mooie bedrijven in de maakindustrie. Uiteraard gaf Vraag&Aanbod ook een blik in de toekomst!

Op weg naar digitale volwassenheid

De stappen en valkuilen op basis van voorbeelden uit de praktijk.

Door: De Nieuwe Zaak
Spreker: Frank Beke – Marketing Lead bij De Nieuwe Zaak

Machine Vision: meer dan alleen een camera. Behaal meer resultaat door een integrale systeembenadering

Machine Vision is veel meer dan het aanschaffen van een camera met bijbehorende software alleen. Om vision projecten tot een succes te maken is het cruciaal om uit te gaan van een integrale systeembenadering. Vision systemen die worden gecombineerd met robots en/of geïntegreerde productielijnen vragen vaak om maatwerk. Het opbouwen van een vision systeem betekent dan ook het combineren van exact de juiste hard- en software die optimaal geschikt is voor de specifieke situatie en de wensen en eisen van de gebruiker.

Tijdens deze lezing bespreekt vision expert Tycho Scholtens de vele mogelijkheden en toepassingen van machine vision en neemt je mee in de aanpak van een dergelijk project.

Door: EKB
Spreker: Tycho Scholtens (Business Developer Vision)

Schrijf je in voor onze exclusieve content!

Schrijf je vandaag nog in voor de exclusieve content van Maakindustrie Expo. De exclusieve kennissessies geven jou diepgaande inzichten en geven jou toegang tot unieke en hoogwaardige informatie! Mis deze unieke kans niet om je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je vandaag nog in voor onze exclusieve kennissessies via onderstaand formulier en ontdek hoe ze jouw professionele groei kunnen stimuleren!

Scroll naar top