Easyfairs verplaatst MIX Noordoost naar 2021

Easyfairs verplaatst MIX Noordoost naar 2021
Maakindustrie platform voor Noordoost-Nederland naar 19 en 20 mei 2021

HARDENBERG – De eerste editie van de vakbeurs MIX Noordoost die gepland stond op 16 en 17 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 19 en 20 mei 2021. Vanwege het coronavirus zijn veel technische beurzen die dit voorjaar gepland stonden, verplaatst naar het najaar van 2020. Hierdoor is de agenda sterk verzadigd met zowel nationale als internationale events. “Het coronavirus houdt ons in de greep. De maakindustrie staat voor veel uitdagingen en dat gecombineerd met de verzadigde beursagenda dit najaar, hebben wij in samenspraak met onze exposanten en partners besloten MIX Noordoost te verplaatsen naar mei 2021. We willen het nieuwe concept van MIX Noordoost direct goed neerzetten en deze verplaatsing geeft ons allemaal de tijd om daar verder aan te werken”, zegt Gertjan Lammers, Head of Event Technical Industry van organisator Easyfairs.

Lammers: “Na de eerste ontwikkelingen in beurzenland vanwege het coronavirus, hebben we direct al onze exposanten, partners en mediarelaties benaderd, gesproken en gepolst wat hun voorkeur had: de beurs laten staan zoals die staat of verschuiven. Een overgrote meerderheid wilde verschuiven. Het is dan onze taak als beursorganisator om te luisteren naar hun wensen en hen te voorzien in hun behoeften. Daarom gaan wij mee in het advies van de overgrote meerderheid en schuiven wij MIX Noordoost op naar mei 2021.”

Het besluit om MIX Noordoost te verplaatsen, kan onder andere rekenen op steun van Verenigde Maakindustrie Oost (VMO). “De impact van corona treft ons land steeds forser. Dat vraagt iets van ons allemaal. Het uitstellen van MIX Noordoost is een logische stap: om bedrijven niet gelijk te overstelpen met ontzettend veel uitgestelde beurzen en bijeenkomsten, staat VMO er volledig achter dat Easyfairs de beurs verplaatst naar 2021. Hieruit blijkt dat de organisatie op een goede manier meedenkt met de bedrijven uit de maakindustrie”, zegt directeur Petra Deterink namens VMO.

Ook MEMA (metaal- en machinebouw-netwerk in Noordwest-Duitsland met ruim 1400 partners) steunt de verplaatsing van MIX Noordoost: “De effecten van het coronavirus zijn overal zichtbaar en raken bedrijven hard. Veel afspraken moeten worden geannuleerd en voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. Niemand kan op dit moment voorspellen hoe lang het gaat duren. In de tweede helft van het jaar zal alles qua planning veel drukker zijn. Easyfairs maakt een goede beslissing voor de bedrijven om een nieuwe, betrouwbare datum te vinden voor de eerste editie van MIX Noordoost, zodat we de tijd krijgen om ons goed voor te bereiden. Ook al is het in 2021, wij zijn erbij!”, zegt Holger Feikes namens MEMA.

Vorig jaar lanceerde Easyfairs haar nieuwe beurstitel MIX Noordoost (Maakindustrie Expo) tijdens TIV, de voorloper van MIX Noordoost. MIX Noordoost is opgezet naar aanleiding van uitgebreid marktonderzoek. Voor deze beurs zijn keuzes gemaakt in het profiel, gebaseerd op de industrieketen, vanuit de regio. MIX Noordoost richt zich daarbij specifiek op de behoeften van de bezoekers: efficiëntie, innovatie, automatisering en voornamelijk inkopen en uitbesteding. Verder kwam uit het marktonderzoek naar voren dat Noordoost-Nederland een bepalende en belangrijke regio is voor de maakindustrie. Eén op de drie technische bedrijven in Nederland is gevestigd in het noordoosten van het land. Zo komt ook maar liefst een derde van de ‘Maakindustrie 100’ uit deze regio. Bovendien is de regio Noordoost-Nederland een broedplaats voor start-ups. Daarom is voor MIX Noordoost bewust gekozen voor de locatie Evenementenhal Hardenberg als thuisbasis.

Voor meer informatie: www.mixnoordoost.nl.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gertjan Lammers, Head of Event Technical Industry. Tel: 06-15236115, e-mail: gertjan.lammers@easyfairs.com.

Scroll naar top