Evenementenhal Hardenberg – 16 & 17 april 2025

Tweede editie Maakindustrie Expo groot succes met volop innovaties, kennisdeling en beleving

HARDENBERG – De tweede editie van Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is bezocht door meer dan 2.200 professionals, 20% meer bezoekers dan tijdens de editie van vorig jaar. In totaal presenteerden ruim 120 exposanten verdeeld over 4 beurshallen, ook daarin was de beurs groter qua opzet dan in 2022. De beursorganisatie maakte na afloop de datum voor de derde editie bekend: 15 en 16 mei 2024. Al meer dan 40 exposanten hebben hun stand weer geboekt voor 2024.

Beursorganisator Easyfairs Nederland keek zeer opgetogen en enthousiast terug op twee inspirerende en goed bezochte beursdagen. “Wij willen ondernemers helpen hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, maar ook de techneuten helpen om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten. De bezoekers kregen daar niet alleen de antwoorden op bij de exposanten, maar ook tijdens verschillende presentaties in de kennisstudio’s die goed gevuld waren”, aldus Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

Tijdens de beurs werd ook bekend dat Maakindustrie Expo in 2024 gaat uitbreiden met kunststof en hiervoor zijn al de eerste gesprekken gevoerd met het NRK (branchevereniging voor Kunststof en Rubber) en Polymer Science Park. Ook exposanten die actief zijn in de kunststofindustrie hebben hun stand al geboekt voor 2024. Daarnaast ligt er een focus op de groei in software-aanbieders, waarbij er interesse is vanuit bezoekers in productieautomatisering voor de industrie. 

Maakindustrie Expo 2023 begon met de voorjaarsbijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie district Oost. Samen met 75 ondernemers en 75 studenten fietsten ze door Hardenberg en bezochten ze verschillende maakbedrijven. De fietstocht eindigde bij Evenementenhal Hardenberg. Hier stond een lunch voor hen klaar en werd er aandachtig geluisterd naar een inspirerende sessie van oud-schaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert over waarom een stoïcijnse mindset goed kan zijn. Het (durven) van keuzes maken, persoonlijk leiderschap, onzekerheid, succesvol schaatstreintje bouwen in de regio en eigen verantwoordelijkheid nemen.

Op de woensdagavond vond het Makers Diner plaats in samenwerking met verschillende partners. In gezelschap van zo’n 60 genodigden spraken overheid, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar over het boeien en binden van talent, een heel actueel thema in de maakindustrie. Tijdens deze avond werd ook de Meesterschap Oeuvre Award uitgereikt aan SCHURTER. Deze award staat in het teken van het vormgeven van de professionele ontwikkeling van onze talenten. Het is de combinatie tussen aan de ene kant onze talenten die een lerende en gemotiveerde houding moeten hebben en aan de andere kant een organisatie die het streven naar meesterschap van het talent faciliteert. SCHURTER is daar een prachtig voorbeeld van, zo luidde het eindoordeel van de jury.


Maakindustrie Expo zal in 2024 plaatsvinden op woensdag 15 en donderdag 16 mei in Evenementenhal Hardenberg. 
Voor meer informatie: www.mixnoordoost.nl.

Scroll naar top