Fortschrittlichere Robotersteuerungen bei ABI
ABI b.v.

Geavanceerde robotbesturingen bij ABI.

ABI is de officiële vertegenwoordiging in de Benelux van KEBA, fabrikant van geavanceerde robot-, en machinebesturingen en HMI panels.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ABI is de officiële vertegenwoordiging in de Benelux van KEBA, fabrikant van geavanceerde robot-, en machinebesturingen en HMI panels. Met het KeSystems besturingssysteem beschikt ABI, samen met de producten van andere partners, over een nog completer portfolio. Dit resulteert in complete oplossingen voor machinebesturingen, variërend van eenvoudige enkel-assige systemen tot complexe geïntegreerde robot functies met 6D interpolatie.

Om voor deze grote variatie aan mechanische varianten een optimale besturing te maken heeft KEBA de mogelijkheid een dynamisch robot model met 6D interpolatie voor de robot te combineren met een CoDeSys programmeerbare PLC besturing in één controller.

Bij dit besturingssysteem draaien alle programma’s voor PLC, robotbesturing en visualisatie (HMI) op één centrale processor. Voor de benodigde rekenkracht is er keuze uit processors variërend van een 400 MHz PowerPC tot 1,4 GHz Pentium-M. Voor de visualisatie en de handbediening van de robot heeft KEBA een uitgebreid pakket touchpanels en de originele uitvoering van de mobiele HMI panels; KeTop.

Naast alle bouwstenen uit de Softmotion bibliotheek van PLCOpen zijn in het robot model onder andere de volgende functies beschikbaar:
• Lineaire en circulaire interpolatie met vloeiende overgangen in de positionering van alle assen, individueel of gecombineerd.
• Bewaking van werkgebieden
• Synchroniseren van individuele of gecombineerde assen op externe snelheid- of positie sensoren.
• Koppel regeling en begrenzing van de robot assen voor nauwkeurige baanregeling.
• Compensatie van mechanische elasticiteit van de robot constructie.

Voor de communicatie met andere besturingen, bediening, in- en uitgangen, servoversterkers en andere regelaars maakt KEBA gebruik van gestandaardiseerde interfaces in de markt, zoals: USB, CANOpen, Profibus, Ethernet TCP/IP, Ethernet/IP, SERCOS II/III en EtherCat

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top