LTI MOTION lanceert SystemOne CM
ABI b.v.

LTI MOTION lanceert SystemOne CM

SystemOne CM is de nieuwe maatstaf met betrekking tot compactheid, dynamiek, functionele veiligheid en kosten. Besturingstechniek, veiligheidstechniek, een centrale voeding en meerassenversterkers smelten op onnavolgbare wijze samen. SystemOne CM combine

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

SystemOne CM is de nieuwe maatstaf met betrekking tot compactheid, dynamiek, functionele veiligheid en kosten. Besturingstechniek, veiligheidstechniek, een centrale voeding en meerassenversterkers smelten op onnavolgbare wijze samen.

SystemOne CM combineert een in CoDeSys programmeerbare PLC met een krachtige meerassen besturing. Door gebruik van de modernste besturingstechnologie wordt de hoogst mogelijke precisie en dynamiek geboden. Er zijn meerdere CPU’s beschikbaar, waarmee altijd de juiste rekenkracht kan worden gekozen.

Het zeer compact opgebouwde besturingssysteem is optioneel te voorzien van een geïntegreerde veiligheids-PLC voor I/O en motion. De modulaire opbouw, bestaande uit CPU modules, centrale voeding en multi-as servo modules biedt een oplossing tot 64 assen. In de schakelkast is een ruimtebesparing van 50% mogelijk.

Door verregaande integratie van motion controller, veiligheids-PLC, centrale voeding en multi-assencontroller worden nieuwe standaards gezet, zoals:
– compacte afmetingen
– kosten effectief ontwerp
– eenvoud
– flexibiliteit
– veiligheid
– dynamiek en precisie

Kenmerken in het kort:
• Compact, uniform en efficiënt vormgegeven hardware
• Modulair en schaalbaar systeem met meerdere CPU opties, centrale voedingsmoduul voor de servoregelaars.
• Zeer dynamische servo as modules voor 1, 2 en 3 assen met 3-voudige nominaal stroom piek belasting.
• Multi-as servo modules tot Inominaal = 24A per module.
• Intelligente besturing voor multi-assen met “feed-forward” en adaptieve regelingen.
• Optioneel geïntegreerde safe motion control.
• Efficiënte centrale voedingsmodule met geïntegreerde 24VDC voeding voor andere componenten in besturingskast.
• Engineering, configuratie en programmering centraal uitgevoerd door de MotionCenter PLC Tool.

Integratie bespaart ruimte
In feite maken drie kenmerken de SystemOne CM tot het meest compacte automatiseringssysteem in zijn klasse: ten eerste de integratie van de veiligheids-besturing in de PLC-besturing, dan de integratie van een 24Vdc voeding in de centrale AC-voedingsmoduul en tenslotte de toepassing van twee- en drieassige servo-modules. In vergelijk met de huidige op de markt verkrijgbare meerassensystemen spaart SystemOne CM tot wel 40% schakelkastruimte.

Integratie bespaart kosten
De hoge graad van integratie in het SystemOne CM concept spaart niet alleen ruimte, maar ook worden kosten bespaard. Zo zijn bijvoorbeeld bij een drieassenmoduul de drie servoregelaars, samen met de veldbusaansluiting, de voedingsaansluiting en de geschakelde voeding, in één behuizing ondergebracht. Dit leidt tot aanmerkelijke kostenbesparingen. Bovendien is het benodigd aantal componenten beperkter in vergelijking met de huidige op de markt verkrijgbare meerassensystemen, zodat ook de kosten voor montage en installatie reduceren.

Integratie verhoogd dynamiek en precisie
Een wezenlijke bijdrage aan de hoge graad van integratie van het systeem wordt geleverd door een nieuw ontwikkelde ASIC, waarin alle vereiste regeltechnische aandrijffuncties op een enkele chip zijn samengevoegd. Het resultaat is dat encoder- en stroominformatie met een verhoogde resolutie en duidelijk betere signaalkwaliteit wordt gecalculeerd dan voorheen mogelijk was. In combinatie met de hoogwaardige regelstructuur met compensatie- en adaptievefuncties leidt dit tot dynamiek en precisie van het allerhoogste niveau.

Integratie biedt schaalbare veiligheid
SystemOne CM biedt schaalbare geïntegreerde veiligheid, nodig om aan de machinerichtlijnen 2006/42/EG te voldoen. De range aan mogelijkheden start bij eenvoudige veiligheidsfuncties zoals STO en SBC, bij enkelasbewegingen met SLS en SLP tot aan botsingsbeveiliging van meerdere assen en veiligheidsbewaking van een werkruimte. SystemOne CM biedt hiermee een antwoord op de eisen van de huidige generatie, maar bezit ook de noodzakelijke flexibiliteit voor de uitdagingen van morgen.

Integratie biedt flexibiliteit
Een wezenlijk element van SystemOne CM is de besturingstechnologie. De machinebesturing biedt een schaalbare rekencapaciteit op PC basis, en Linux besturingssysteem en integreert op één software platform de technologiepakketten voor standaard PLC en Motion Control naar PLCopen evenals voor CNC en robotica.

Typische toepassingen voor SystemOne zijn b.v.:
– Werktuigmachines
– Houtbewerkingsmachines
– Verpakkingsmachines
– Machines voor semiconductor en elektronica productie
– Flessenafvulmachines
– Textielmachines

Van de SystemOne CM zijn digitale brochures en catalogi in verschillende talen (o.a. E. en D.) verkrijgbaar. Ze zijn o.a. te downloaden via de website: www.abi.nl.

LTI MOTION is al meer dan 40 jaar actief als specialist in aandrijf- en automatiseringstechniek, energietechniek en sensortechnologie.
LTI MOTION is onderdeel van de Körber AG Groep. De Körber AG Groep is als technologieconcern wereldwijd actief met totaal ca. 9500 medewerkers in meer dan 30 vestigingen en een jaaromzet van meer dan twee miljard euro.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top