Naadvorm real-time corrigeren bij onregelmatige vooropeningen
Valk Welding BV

Naadvorm real-time corrigeren bij onregelmatige vooropeningen

Zolang onderdelen perfect aansluiten volstaan gaskop- en lasdraadzoeken (Quick-Touch) om afwijkingen in de positie van de lasnaad te meten zodat de robot deze automatisch kan aanpassen in het lasprogramma.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Zolang onderdelen perfect aansluiten volstaan gaskop- en lasdraadzoeken (Quick-Touch) om afwijkingen in de positie van de lasnaad te meten zodat de robot deze automatisch kan aanpassen in het lasprogramma. Echter, bij V-, I- en opstaande lasnaden, onregelmatige vooropeningen en vervormingen door krimp of warmteinbreng, wordt het een stuk moeilijker en soms zelfs onmogelijk om deze met de lasrobot te lassen. Een lasrobot kan in zulke gevallen nog niet op tegen de snelheid en flexibiliteit van een ervaren handlasser. De ARC-EYE Adaptive plug-in, die Valk Welding ontwikkelde voor haar ARC-EYE CSS lasnaadvolgsysteem, brengt daar nu verandering in.

ARC-EYE CSS is een lasersensorsysteem dat gemonteerd wordt op de robottoorts en dat tijdens het lassen afwijkingen in de positie van de lasnaad registreert en real-time corrigeert. Dat maakt handmatige programmacorrecties overbodig en verhoogt de processnelheid. Met de ARC-EYE Adaptive plug-in kan de ARC-EYE CSS nu ook ingezet worden om lasnaden met grotere toleranties real-time te corrigeren. Werkstukken die voorheen alleen handmatig konden worden gelast, kunnen nu dankzij deze ontwikkeling dus ook gerobotiseerd gelast worden.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top