Onderscheidend vermogen met geavanceerd robotlassen
Valk Welding BV

Onderscheidend vermogen met geavanceerd robotlassen

Europese trailerfabrikanten worden in hun productiecapaciteit beperkt door een acuut tekort aan geschoold personeel, met name op het gebied van lassen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Europese trailerfabrikanten worden in hun productiecapaciteit beperkt door een acuut tekort aan geschoold personeel, met name op het gebied van lassen. Bovendien willen trailerfabrikanten hun efficiëntie verhogen om hun concurrentiepositie op de Europese markt te verbeteren. Als gevolg hiervan is het gebruik van lasrobots in deze sector de laatste jaren sterk toegenomen. Opvallend hierbij is dat diverse toonaangevende trailerbouwers kiezen voor de inzet van state-of-the-art lasrobotsystemen van de Nederlandse lasrobotintegrator Valk Welding.

Inzet van lasrobots en automatisering in het algemeen biedt een oplossing om zowel het tekort aan vakmensen als de hoge loonkosten in Europa op te vangen. In vergelijking met handlassers hebben lasrobots het voordeel dat zij een hogere en constantere laskwaliteit bieden. Deze factor is vaak van doorslaggevend belang bij de overgang naar robotlassen, aangezien er hogere eisen worden gesteld aan de sterkte en de kwaliteit van de gelaste chassisframes. Eisen die zonder lasrobottechnologie nauwelijks haalbaar zijn.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top