Evenementenhal Hardenberg – 15 en 16 mei 2024

Profilelaser macht mit einem neuen Solarpark große Fortschritte in Richtung Nachhaltigkeit.
Profilelaser

Profilelaser zet forse stappen in verduurzaming door nieuw zonnepark

Nieuw zonnepark voor Profilelaser

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In een baanbrekende stap richting duurzaamheid kondigt Profilelaser, een vooraanstaand specialist in buislasersnijden, de bouw van een zonnepark aan. Dit initiatief onderstreept de betrokkenheid van het bedrijf om zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen en een voorbeeld te stellen in de maakindustrie.

Het zonnepark, bestaande uit 912 zonnepanelen, is ontworpen om jaarlijks voldoende elektriciteit te produceren om Profilelaser geheel in zijn eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Verder zet Profilelaser een belangrijke stap in de energietransitie door de kantoren vanaf het tweede kwartaal elektrisch te verwarmen en volledig “van het gas af” te gaan. Het grootste deel van de energievoorziening voor de buislasermachines zal overgaan op deze duurzaam opgewekte stroom. Deze transitie zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-footprint van het bedrijf.

“We zijn trots op deze significante vooruitgang in onze duurzaamheidsagenda,” zegt Jan Quant, directeur van Profilelaser. “Door te investeren in zonne-energie en onze processen te verduurzamen, nemen we niet alleen onze verantwoordelijkheid voor het milieu, maar zetten we ook een stap vooruit in de efficiëntie en toekomstbestendigheid van onze operaties.” Deze ontwikkelingen benadrukken het streven van Profilelaser naar innovatie en duurzaamheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan Quant, directeur Profilelaser

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top