Evenementenhal Hardenberg – 16 & 17 april 2025

In de Spotlight: 4C Creative Cad Cam Consultants

Het team van MIX Noordoost sprak met Rogier Rappard, Artec 3D specialist bij 4C Creative Cad Cam Consultants. 4C is gespecialiseerd in 3D-totaaloplossingen en met hun brede kennis zijn ze in staat om voor vrijwel elke uitdaging een oplossing te vinden. 4C is sinds 2014 Goldpartner en sinds 2019 Ambassador voor Artec 3D in de Benelux. Ze hebben een brede kennis en expertise van Artec producten; de handheld scanners van Artec vormen dan ook de spil van de onderneming. Naast de expertise in 3D-scannen zijn ze ook in staat om mee te denken in CAD/CAM vraagstukken en ondernemingen te helpen die hun CNC robot in willen zetten als flexibele frees unit of als 3D-printer.

Wie is de doelgroep van 4C?
“Onze doelgroepen zijn ziekenhuizen, onderwijs, overheid, industrie en vrijwel elke onderneming die zich interesseert voor 3D technieken, zoals Virtual Reality, Augmented Reality, Reverse Engineering of Quality Control.”

Wat voor producten en/of diensten bieden jullie aan?
“4C levert betaalbare 3D-oplossingen, zoals software om te modelleren en voor het aansturen van machines. Daarnaast levert 4C de Artec 3D-scanners die voor een zeer breed terrein kunnen worden ingezet. Met de Artec scanners zijn we in staat om vrijwel elk object 3D te digitaliseren. Van zeer kleine technische onderdelen tot mensen of volledige gebouwen, alles is mogelijk!”

Waar zijn jullie goed in?
“Onze expertise ligt in het 3D-scannen, 3D modelleren en 3D frezen. Het maken van een goede 3D-scan is een vak apart en legt de basis voor diverse toepassingen.”

Welke dromen en ambities hebben jullie voor de toekomst?
“Onze visie is dat 3D-scannen een nog belangrijkere rol gaat spelen in de toekomst. Onze droom is al min of meer uitgekomen sinds we Artec vertegenwoordigen in de Benelux. Dit doen we al ruim 10 jaar. In het begin zagen we dat veel mensen niet bekend waren met de techniek en het niet duidelijk was hoe de techniek ingezet kon worden als onderdeel van complexe bedrijfsprocessen. Tegenwoordig zien we dat deze technieken steeds meer normaal worden. Onze droom is dan ook dat 3D-scannen een steeds belangrijkere rol gaat spelen in het onderwijs en dat nieuwe generaties steeds eenvoudiger om kunnen gaan met een techniek die voor ons revolutionair is geweest.”

Wat spreekt jou het meeste aan in deze branche?
“De brede toepassingsmogelijkheden van de techniek. Steeds meer organisaties krijgen te maken met 3D-scannen. Het is elke keer een uitdaging om af te kunnen stemmen op de wens die er binnen een organisatie ligt om iets met de techniek te doen. Dat spreekt mij heel erg aan.”

Wat willen jullie centraal stellen tijdens de Maak Industrie Expo?
“Wij willen graag onze Artec 3D scanners gaan uitlichten tijdens de beurs, met name de ‘Artec Leo’. De Artec Leo 3D scanner is ’s werelds eerste en volledig zelfstandige professionele 3D-scanner, die is ontworpen om scannen zo gemakkelijk en moeiteloos mogelijk te maken. Met de nieuwe NVIDIA Jetson TX2-processor aan boord, het ingebouwde 5-inch HD-scherm en de batterij is dit de ultieme alles-in-één 3D-scanoplossing voor snelle, nauwkeurige en hoogwaardige gegevensvastlegging.”

Scroll naar top