Evenementenhal Hardenberg – 16 & 17 april 2025

In de spotlight: ABI

Het duurt nog even maar op 15 & 16 mei 2024 staat Evenementenhal Hardenberg weer volledig in het teken van de maakindustrie. De tweede editie van afgelopen mei hebben we nog vers in ons geheugen. Met volop innovaties, kennisdeling en beleving kijken we positief terug op de vakbeurs. De komende maanden bouwen we verder aan de beurs om een mooie groei voor 2024 te realiseren. Dat doen we samen met de exposanten die nu al hebben toegezegd zoals ABI uit Haarlem.

ABI is een prachtig bedrijf dat voor de eerste keer deelneemt aan Maakindustrie Expo in Hardenberg. ABI biedt al een eeuw aandrijf- en besturingsoplossingen op maat. Sinds de oprichting in 1923 bouwen zij op alle fronten verder aan kennis en vakmanschap. Het team van Maakindustrie Expo sprak met Rikkert Jan Pietersen, Sales Engineer bij ABI.

“ABI bestaat dit jaar 100 jaar en is een echt familiebedrijf. Inmiddels staat de 4e generatie van de familie De Bie aan het roer. Vanuit een nieuw en energiezuinig pand ontwikkelen, produceren en testen we (RVS) aandrijvingen, besturingen en onze ABIFlexx Delta Robots”.

Zij leveren oa. (RVS) aandrijvingen, enkel-/ en meerassige Motion Control systemen en Delta Robots aan machinebouwers. Aangezien ABI een eigen machinepark heeft kunnen zij op maat gemaakte en unieke aandrijvingen bouwen voor klanten.

ABI kan jou helpen met het invullen van jouw klantbehoefte op aandrijfgebied door:

  • Het bouwen van klantspecifieke (RVS)aandrijvingen van enkelstuks tot middelgrote series;
  • Het leveren van machine- en robot besturingen (Motion Control) met hoogwaardig ondersteuning door onze technici;
  • Het bouwen en leveren van Delta Robot systemen en machinelijnen op basis van klantspecificaties.

Wist je dat de aandrijvingen die ABI levert in de RVS wereld behoorlijk uniek zijn?

ABI is, als unieke eigenschap, in staat geweest om de aandrijvingen zodanig te ontwerpen dat er geen ontluchting nodig is voor motor en reductor. Er zijn maar twee “niet-RVS” delen aan de buitenzijde van de reductor, dit zijn de keerringen. Terwijl andere aanbieders vaak nog een extra dop hebben voor de montage van de worm. De keerringen worden bijzonder goed beschermd door RVS “straalbrekers” die een directe impact van een hogedrukreiniger voorkomen. Een eventuele rem en/of encoder kan binnen de behuizing van de motor worden ingebouwd waardoor de IP69k bescherming blijft gewaarborgd. Ook de verbinding tussen motor en klemmenkast is volledig waterdicht. Hierdoor is een zeer lange levensduur in extreme omstandigheden gegarandeerd.

“Onze droom is om nog minimaal 100 jaar verder te gaan” vertelt Rikkert Jan. “Onze ambitie is om in de door ons gekozen vakgebieden bekend te staan als innovator en bedenker van creatieve en waardevolle oplossingen voor onze klanten waardoor deze graag en met vertrouwen bij ons willen afnemen”.

De techniek die komt kijken bij het bedenken en ontwikkelen van unieke oplossingen voor aandrijf-vraagstukken spreekt Rikkert Jan heeft meeste aan in deze branche. Op Maakindustrie Expo 2024 willen we met name ons vermogen tot het ontwikkelen en produceren van unieke aandrijvingen centraal stellen om te laten zien dat ABI als Nederlands productiebedrijf mee kan denken en ontwikkelen in de behoefte van de machinebouwer.

Nu al nieuwsgierig? Bekijk hier het bedrijfsprofiel van ABI. Op woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024 vind je ABI op Maakindustrie Expo in hal 1.

Scroll naar top