Evenementenhal Hardenberg – 15 en 16 mei 2024

In de spotlight: ORA Machines

Over een paar dagen staat de Evenementenhal in Hardenberg vol met mooie bedrijven die maakbedrijven helpen met elke stap in het proces. Eén van die bedrijven is ORA Machines, een familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar bestaat. Het team van Maakindustrie Expo sprak met Wouterus Huigen – Technical & Operations Manager NL bij ORA Machines.

Al meer dan 70 jaar biedt ORA Machines machines, installaties en randapparatuur aan voor productiebedrijven, voornamelijk in de kunststofverwerkende industrie. Je kunt bij ORA Machines terecht voor de levering van een compact toestel, maar ook voor de complete engineering, realisatie en nazorg van complexe projecten. Tijdens Maakindustrie Expo laat ORA Machines haar veelzijdigheid zien:

“Tijdens de beurs hopen we mensen in  de (kunststoffen) maakindustrie te laten zien dat ORA Machines een totaalleverancier en -partner is voor alles rondom het kunststofproductieproces. Veel van onze klanten kennen ORA Machines van één of twee merken wat ze nu in huis hebben, bijvoorbeeld Motan-Colortronic of Rapid granulators, maar ORA Machines kan en doet veel meer. Dit gaan wij tijdens de Maakindustrie Expo laten zien.”

Op de beurs laat ORA Machines een standaard productie- en recyclingproces zien van een kunststofonderdeel. Het begint met kunststofgranulaat, wat gedroogd moet worden. Vervolgens wordt dit ingekleurd en naar een spuitgietmachine getransporteerd. Van de spuitgietmachine wordt het product en de aanspuiting van elkaar gesepareerd. De aanspuiting wordt vervolgens vermalen en het maalgoed opnieuw in het productie proces toegevoegd. Al deze equipment en machines kan ORA machines leveren door de exclusieve leveranciers waar ORA al tientallen jaren mee samen werkt.

Er zal naast een Rapid maalmolen, een Motan materiaal handeling systeem en een MTF separeer oplossing ook een FANUC Roboshot 100% elektrische spuitgietmachine in productie te zien zijn zodat de bezoekers zelf de grote voordelen van deze machines kunt ervaren.

ORA Machines kan bedrijven in de (kunststof) maakindustrie volledig ontzorgen bij de bouw, uitbreiding, optimalisering en service van zijn productieproces. Dit gebeurt met hoog kwalitatieve en innovatieve producten van onze exclusieve leveranciers. Dit is ook te zien aan de slogan die ORA gebruikt:

“Your partner from the first draft to the last bolt”

Daarnaast heeft ORA Machines een eigen zeer ervaren technische dienst waarmee we onderhoud en service naar een nieuw niveau tillen. Hierdoor kunnen we de machines en equipment van onze klanten in top conditie houden. Hierdoor wordt de prestaties van de productiemachines geoptimaliseerd en de levensduur verlengd.

Dit mooie bedrijf heeft als ambitie om in de toekomst verder te groeien als een totaalleverancier binnen de (kunststofverwerkende) maakindustrie. Daarbij ligt de focus op complete systemen, industrie 4.0, duurzaamheid, recycling en energiebesparing.

Wouterus is al 18 jaar actief in de kunststofindustrie. Wat hem het meest aanspreekt is de constante innovatie en vele mogelijkheden rondom de productie en het gebruik van plastic. Elke klant heeft andere noden en wensen. Een partner zijn voor de klant en samen tot een goede oplossing komen, vindt Wouterus het mooiste dat er is.

Verder praten over ORA Machines? Dat kan komende woensdag en donderdag op hun stand op Maakindustrie Expo! Je vindt hen in hal 4. 

 

 

Scroll naar top